Трък Експо 2023

Най-голямото изложение в България за тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства с инвестиционно предназначение се проведе от 8 – 10 юни 2023 г. в Пловдив на територията на Международен панаир Пловдив.

TRUCK EXPO 2023 идва с още повече мощ, технологични новости и иновации в сектора на тежката автомобилна индустрия.

В изложението взеха участие 40 фирми изложители, представляващи повече от 100 световни бранда, сред които бяха BMC TRUCKS, DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES BENZ, RENAULT TRUCKS, VOLVO TRUCKS, както и производителите на ремаркета и полуремаркета с марките SCHMITZ CARGOBULL, DOLL, KÖGEL, KNAPEN, CTE TRAILERS, MEILLER, WEKA и др.

Общата изложбена и сервизна площ е над 20 000 кв.м.

Организатор на изложението е Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), която тази година празнува 30 години от създаването си.
TRUCK EXPO 2023 е най-важната платформа на Балканите, показваща бъдещето на индустрията за търговски превозни средства. Петото издание на изложението предложи уникално сечение на цялата верига на транспортта. Тук търговските посетители и широката общественост можаха да се срещнат с международни производители, доставчици и нови потребители. Посетителите можеха да се докоснат световни премиери, най-новите технологии, разработки и изследвания, с акцент върху транспорта, автоматизацията и свързаността, безопасността, опазването на околната среда, електрическата мобилност и новите концепции за градска мобилност. Днес можем да избираме от широка гама стоки, произведени по целия свят, които се доставят до вратата ни.

Международното изложение TRUCK EXPO 2023 Ви пренесе в бъдещето, с изложби на откритите площи и тест драйв зона. Тук можете да усетите най-новите технологии и дигитални решения в следващите поколения камиони, автобуси, лекотоварни автомобили, ремаркета и полуремаркета. В допълнение, стартъп фирми, цифрови компании, доставчици на енергия, на интермодална градска логистика и университети представят иновации и концепции в сферата на бъдещата мобилност и логистичните услуги. Електрическо зареждане на място, VR преживявания, интерактивни експонати, тестови маршрути и специални формати на събитията – TRUCK EXPО 2023 даде възможност на посетителите да изживеят бъдещето на транспорта в ново, динамично измерение.

Специализиран тест драйв даде шанс на всички професионалисти да се докоснат до най-добрите машини, технологии и и оборудване.